Välkommen till Blåslampan Riks

Glad midsommar

Glad midsommar

Återigen dags att fira midsommar i det underbara sommar Sverige. Med midsommarfirandet så välkomnar vi sommaren, en av våra fyra underbara årstider. Låt alla få sin del av allt det goda som den svenska sommaren bjuder på.

Med denna strof ur dikten Haga (Fjäriln vingad), publicerad/skriven år 1791 av Carl Michael Bellman, vill Blåslampan önska alla en GLAD MIDSOMMAR, och att det blir en fin, solig och avkopplande midsommarhelg, både för själ och kropp, och för alla.

Haga

Fjäril vingad syns på Haga,
mellan dimmors frost och dun,
sig sitt gröna skjul tillaga,
och i blomman sin paulun;
minsta kräk i kärr och syra,
nyss av solens värma väckt,
till en ny högtidlig yra
eldas vid sefirens fläkt.

Carl Michael Bellman

Glad midsommar och en solig sommar önskas alla!

Soliga sommarhälsningar

Blåslampan

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Regeringen skapar nya Fas3 sysselsättningar då inget annat hjälper

Regeringen skapar nya Fas3 sysselsättningar då inget annat hjälper

Nu har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson återigen presenterat ett nytt Fas3 som konstrueras som gratis arbetskraft för hugade arbetsgivare, med namnet extratjänst. Staten betalar hela lönen upp till två år. 
Så här skriver Ylva Johansson på regeringens hemsida:
‚ÄĚRegeringen har en bred jobbagenda f√∂r att n√• m√•let om l√§gst arbetsl√∂shet i EU √•r 2020. En viktig del i detta √§r en aktiv arbetsmarknadspolitik. Extratj√§nster √§r ett verktyg som kan ge b√•de nyanl√§nda och l√•ngtidsarbetsl√∂sa en v√§g in p√• arbetsmarknaden.‚ÄĚ
Länk: http://www.regeringen.se/regeringens-politik/kompetensforsorjning-och-okad-kvalitet-i-aldreomsorgen/100-procent-extratjanst/

Regeringens  löfte om att Sverige skall ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020 kan bli en enkel match tack vare de generösa anställningsvillkoren för arbetslösa, som nu återigen begåvats med ett nytt Fas3 projekt.
Gratis arbetskraft för hågade arbetsgivare.

Visst är det bra att Ylva Johansson försöker att få folk i någon form av sysselsättning, detta oavsett om den är behövd eller inte, men kalla inte dessa respiratorsysselsättningar för JOBB.
Min definition av reella JOBB √§r; ‚ÄĚJag avser enbart anst√§llningar utan n√•gon som helst bidragsers√§ttning, som kommer fr√•n allm√§nna medel och som √§r skattefinansierad b√•de direkt eller indirekt.‚ÄĚ

Extratjänst är nu inte det första respiratorprogram som sjösätts av en sittande regering. Det är kanske en åtgärd som bedöms vara nödvändig för att klänga sig kvar vid makten. Detta oavsett vilka färgnyanser regeringen har. Förresten så härstammar införandet av uppfinningen Fas3 från den dåvarande alliansregeringen. Fas3 infördes i juli 2007. Tyvärr så är detta bara ett nytt påfund av de många meningslösa Fas3 skapelser, som egentligen bara är till för att inge folk en liten strimma av framtidshopp.

NEJ, Ylva Johansson, det enda som kan komma åt JOBB-problemet på djupet och bota sjukdomen, är ett reellt JOBB-skapande som är behövt.

Inga respiratoråtgärder!

Ansvaret för användandet av denna destruktiva respirator, ligger helt på de regeringsansvariga.

Arbetsförmedlingen som borde vara regeringens och statens förlängda arm i kampen mot bristen och avsaknaden av  reella JOBB, har totalhavererat för många decennier sedan.

Arbetsf√∂rmedlingen har sjunkit s√• djupt ner i uppgivenhetens tr√§skmarker att man nu p√• sin hemsida har en sida med rubriken; St√∂d och insatser A-√Ė ‚Äď L√§nk: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Stod-och-insatser-A-O.html

Jag har arbetat som egen företagare i länder som varken har arbetsförmedlingar eller ekonomiska bidragsersättningar för varken arbetslösa eller företag.  Trots denna avsaknad klarar man av att hålla folk i arbete/sysselsättning, till och med bättre än Sverige i vissa fall. Självklart så finns det som alltid brister, avarter och fördelar i alla länder, så även i dessa länder. Men man får ta det minst dåliga från alla länder och sedan försöka förädla och slipa och för att få till det bästa.

Bidragsrespiratorn  är ett gissel på många sätt, exempelvis tenderar den att  även ständigt öka på korruption och nepotism. Läs min artikeln från februari 2012 med rubriken: Nepotismen breder ut sig i det svenska samhället Рhttp://xn--blslampan-62a.se/?p=835

Sverige har ingen brist p√• syssels√§ttningar b√•de vad g√§ller bidragssyssels√§ttningar fr√•n A-√Ė och den enorma √∂verbemanning som r√•der i den ofantliga officiella Sverige som myndigheter, kommuner, landsting, organisationer och andra n√§rliggande offentliga verksamheter.

Jag kommer att delge detta blogginlägg till arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson med den ständiga frågan: Vilka åtgärder tänker regeringen vidta omedelbart för ett JOBB-skapande som är värt namnet?

Återstår att se om hon reagerar och i så fall med vilka förslag till förändringar.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | 1 kommentar

Sveriges nationaldag en glädjens dag

Sveriges nationaldag en glädjens dag

Det har inte alltid varit så att jag befunnit mig på plats i Sverige just när den svenska nationaldagen infallit. Men detta år har det blivit så. Men man känner en större närvaro med hemlandet och nationaldagen då man befinner sig i utlandet, men en större glädje att få fira den hemma.
Jag hoppas att det blir en bra dag med mycket sol för alla som firar nationaldagen.  Jag hälsar den svenska nationaldagen med några strofer från Gustaf Frödings dikt: Ur Strövtåg i hembygden
Den gavs ut 1896 i diktsamlingen Stänk och flikar.

Det är skimmer i molnen och glitter i sjön,
det är ljus över stränder och näs,
och omkring står den härliga skogen grön
bakom ängarnas gungande gräs.

Och med sommar och skönhet och skogsvindsackord
står min hembygd och hälsar mig glad,
var mig h√§lsad!‚ÄĒMen var √§r min faders g√•rd,
det är tomt bakom lönnarnas rad.

√Ėnskar d√§rmed alla svenskfirare en solig och fin nationaldag i Sverige och v√§rlden.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar