Välkommen till Blåslampan Riks

Skandalerna i det officiella Sverige tar aldrig semester

Skandalerna i det officiella Sverige tar aldrig semester

Semestertider √§r inget som stoppar skandaler i det officiella Sverige. Nu senast √§r det Transportstyrelsen som presenterat sin myndighet i skandalv√§rlden, de √§r misst√§nkta f√∂r ett s√• allvarligt brott, som att ha skadat rikets s√§kerhet. Det √§r inte ‚ÄĚkattskit‚ÄĚ det.

Denna skandal kan ha medfört landet en större skada för rikets säkerhet sedan tiden med spionöversten Stig Wennerström och Stig Bergling. Detta också av en svensk myndighet, vilket torde visa på en förbluffande personell inkompetens, som denna skandalmyndighet har begåvats med.

Läs min artikel från mars 2016 med rubriken: Skandaler i det officiella Sverige duggar tätt Рhttp://xn--blslampan-62a.se/?p=4934
Om det tidigare har duggat tätt, så verkar det vara rena skyfallet nu.

Det är nu inte bara myndigheten Transportstyrelsen som är ansvarig för denna skandal, ytterst så är det regeringen som är ansvarig.
Några huvuden har redan rullat på grund av denna skandal, bland annat har generaldirektören Maria Ågren och styrelseordföranden Rolf Annerberg båda för Transportstyrelsen avgått. Men vad som händer med de högst ansvariga, nämligen infrastrukturminister Anna Johansson och statsminister Stefan Löfven är ännu höljt i dunkel.

Vi får invänta resultatet av den KU anmälan som gjorts mot statsminister Stefan Löfven och infrastrukturminister Anna Johansson.

Men det borde vara fler som skall hållas ansvariga och ta sitt straff för denna minst sagt allvarliga misskötsel av en myndighets uppdrag. Spionöversten Wennerström och Bergling fick båda mycket långa fängelsestraff för den skada man förorsakat riket och rikets säkerhet. Men som det verkar så behöver de skyldiga i denna allvarliga händelse, att få alltför kännbara straff. Kanske på sin höjd straffas de med att tvingas avgå och som sämst kanske bli omplacerad till någon ny plats inom det offentliga Sverige. Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johanssons extratjänster har säkert någon stol att erbjuda.

Så jag kan med gott samvete säga att det inte alltid råder lika inför lagen, det kan bero på varifrån klientelet härstammar från.

Granskning, visselblåsare och en tänd blåslampa måste alltid fortsätta!

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Polisen har havererat på många områden…

Polisen har havererat på många områden…

Blåslampan polisanmälde Länsstyrelsen i Västmanland och Näringslivsfunktionen samt Enheten för regional utveckling för att ha lämnat osanna uppgifter i sitt svarsbrev till Justitieombudsmannen.                                                    
Polisanmälan som blev anmäld och inskriven 2016-07-07 har intill idag 2017-07-17 inte på något sätt föranlett att polisen hört av sig.

L√§s mera detaljer i min artikel 2016-07-21 med rubriken: Bl√•slampan polisanm√§ler L√§nsstyrelsen i V√§stmanland ‚Äď l√§nk; http://xn--blslampan-62a.se/?p=5108

Att efter 375 dagar sedan min anmälan registrerats inte fått något som helst livstecken från polisen, så har man rätt att ställa sig många frågor kring polismyndighetens effektivitet.

Att misstron mot polisens förmåga att skydda medborgarna ökar i stället för att stadigt minska känns för mig naturligt, kanske är det inte heller polisens uppgift överhuvud.

För mig var dock anmälan viktig dels för att se hur myndigheten Länsstyrelsen kan tillåtas få begå övergrepp i form av ett direkt lögnaktigt påstående, utan att få det utrett och prövat. Ett annat skäl var att se hur polismyndigheten skulle behandla anmälan.

Jag låter tiden med ärendet gå vidare in på år 2 efter anmälan och vara hoppfull om en kontakt från polisen.

Alla svar eller uteblivna svar i denna tråd kan komma att redovisas på bloggen.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar

Almedalens löftesvecka gör inte Sverige lyckligare eller bättre

Almedalens löftesvecka gör inte Sverige lyckligare eller bättre

Efter att ha insupit en hel vecka av fagra löften, som aldrig kan eller kommer att infrias, då känner jag mig bara trött, väldigt trött på etablissemanget politiker.
Att de bara orkar.

Mitt huvudintresse är fokuserat på hur reella JOBB kan skapas, men i detta ämne levereras det som vanligt inga synbara och hållbara lösningar, utan mest bara tomt prat. Ständigt ett evinnerligt tjat om hur många fler som är i arbete. Utan den minsta tanke på att berätta den verkliga sanningen om hur man definierar arbete.  I många fall som de styrande använder ordet arbete, är oftast påhittade sysselsättningar utan direkta behov, men med lön som skall betalas av oss alla gemensamt.

Jag läste i Vestmanlands Läns Tidning (VLT) denna vecka att ett MC museum i Surahammar hade getts möjlighet att nu ha öppet alla dagar i veckan, tack vare arbetskraft betald med skattemedel som självklart belastar alla skattebetalare. Läs själva; http://www.vlt.se/vastmanland/surahammar/mc-museet-ger-lars-och-andra-arbetstranande-en-meningsfull-vardag
Jag är inte emot att hjälpa så många som möjligt till en meningsfull vardag som det talas om i detta exempel, men har åsikter vad som kan vara mest meningsfullt.

Detta år har inget tal stuckit ut med något nytt innovativt, som skulle kunna förbättra Sverige. Ingen av partiledarna, eller den för statsminister Stefan Löfven vikarierande finansministern Magdalena Andersson har imponerat på mig.

Jag menar att bristen på reella JOBB är ett fruktansvärt gissel, som det verkar svårt att ta sig ur. I vart fall löses JOBB-skapandet inte med regeringens bidragslinje och sitt envetna skapande av respiratorsysselsättningar.

En fortsatt glad och solig sommar önskas från Blåslampan, utan Visby och gotländska raukar.

Kjell Strandberg
Global tillväxtentreprenör

Inlagt i alla kommuner, Riks | Lämna kommentar